Szucsiketto: A marhahúst olajban kisütöd, majd csípős paprikát adsz hozzá, és lepirítod. Másnaposság ellen csodát tesz. :)
Kerestem ilyen receptet, de nem találtam sehol. És szerintem az ázsiaiak sem eszik magában (na jó, csípős paprikával) a marhahúst. De hasonló ételt találtam, ez pedig a borsos tokány. xD
„Legjobb, ha bélszín széléből, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk. Időnként kevés melegvizet töltsünk utána, nehogy leégjen. Ha a hús megpuhult, 1-2 kanál bort adunk hozzá. Tálalás előtt pici lisztet szórunk rá, és kevés vízzel felforraljuk.”
|